forum.netbsd.se - NetBSD Sweden

You are not logged in.

#1 2004-06-14 14:24:02

franzi
Guest

laptop pf

So i want to take netbsd2.0 on my laptop 166 i386 and using as a pf nat station why?no fan working in it so no noise
But i've a question does my card 3com 3ccfe575bt works?the dlinks is ok how can i install the 2.0 realese i haven't seen any floopies boot in the /pub/Netbsd/Netbsd-realese-2.0/
Any help would be appriciated

 

#2 2004-06-14 15:53:37

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Re: laptop pf

Your 3Com card will work, it is a common card

There are no (official) install floppies or CDs for 2.0 yet.

You should grab the install media for 1.6.2 instead:
ftp://ftp.se.netbsd.org/pub/NetBSD/NetB … on/floppy/

Then upgrade from 1.6.2 -> 2.0Beta if you want.

Offline

 

#3 2004-06-14 18:13:55

franzi
Guest

Re: laptop pf

thanks for answeringme back why ther's a redirection of the netbsd site to http://www.ftpx.com/?
how can i grab the 2.0 release doing in ftp mget i got some errors but i will try.
i asked a bout my card cause i had some problem even with the floppies laptop i had cardctl problem
ciao

 

#4 2004-06-15 09:32:02

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Re: laptop pf

Use bootlap1.fs + bootlap2.fs if you are booting
up your laptop. They have support for pcmcia and cardbus
stuff.

2.0 is still not complete, if you want to track it you should
use cvs instead of ftp:ing it.

export CVSROOT='anoncvs@anoncvs.se.netbsd.org:/cvsroot'
export CVS_RSH=ssh
cd /usr
cvs -co -P -rnetbsd-2-0 src

Offline

 

#5 2004-06-21 12:06:56

franzi
Guest

Re: laptop pf

so i boot the floppy laptop but i got problem with my d-link card reckognized as tlp0 i have to reset the interrupt i used db
and write it but i do not know how to getout to db in asmooth mode and than write it to the floppy also how can i boot -d
i'm using the 2.0 release
ciao

 

#6 2004-06-22 11:23:00

ceh
Member
Registered: 2004-05-10
Posts: 71

Re: laptop pf

If I understand your post correctly; You're trying to change the IRQ of the network card?

This is a slighty different idea, but have you tried changing it within the BIOS?

Offline

 

#7 2004-06-23 11:01:06

franzi
Guest

Re: laptop pf

thanks for answering ,yeah the card is reckongnized but i have irq problem so being in installation mode with floppy-laptop.fs
I BOOT with the d option.As WRITTEN in the installation doc i have to digit pcic_isa_....mask itried heither the 0x0400 and other
but i've also the same problem irq9 as default .In the installation is written to fetch the symbol.fs so i fetched the 2.0 floppy-laptop.symbol.fs or similar and i searched the hex mode of pcic_isa_...mask so i've done
db>write c0....... 0x0400
db>c
#ifconfig tlp0 up
#tlp0 interrupting 9
#so nothing has changed
how can i go on thanks for any tips
I'm a very newbie abot to db

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB