forum.netbsd.se - NetBSD Sweden

You are not logged in.

#1 2008-03-02 10:49:03

z999
Member
Registered: 2006-02-20
Posts: 116

Installation av 4, erfarenheter

Hej
Har försökt att installera netbsd 4.0 på en en nybyggd maskin med msi moderkort, 1.6 ghz inte cpu, 40 gb seagate hd och en bandstation ide seagate. Vid installationen så funkar det att partitionera och fram till att filer/program ska in i systemet. Den stannar och säger att den inte kan hitta en av tarfilerna på cd:en, fel vid inläsning. Jag har testat att bränna nya cd-skivor, tre stycken och jag har testat att byta dvd:en (som är idegränsnnitt). Master/slave är rätt inställt mellan bandstationen och dvd:en.

Jag är van vid att det bara rullar igång annars. Ska testa med 3.1 och se hur det går.

Offline

 

#2 2008-03-10 20:26:38

fredrik
Administrator
From: Göteborg, Sweden
Registered: 2004-05-10
Posts: 229
Website

Re: Installation av 4, erfarenheter

Har du testat att byta IDE-kabel?
Har du även testat att ladda ner ISOfilen på nytt när du bränt den?

Offline

 

#3 2008-03-11 05:31:45

z999
Member
Registered: 2006-02-20
Posts: 116

Re: Installation av 4, erfarenheter

IDE-kabeln kunde ju vara något. Jag tror inte att det är fel på ISO-filen. Även andra OS har gett lite felindikationer, det enda som har fungerat är FreeBSD. Fast hellre felindikationer vid installationen än att det dyker upp diverse överaskningar i efterhand.

Offline

 

#4 2008-03-11 23:28:25

z999
Member
Registered: 2006-02-20
Posts: 116

Re: Installation av 4, erfarenheter

Funkade när jag bytte cdromen. Misstaget med fel kabel har jag gjort föut så jag testade det först.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB