forum.netbsd.se - NetBSD Sweden

You are not logged in.

#1 2005-11-12 22:27:31

sleeplessindalarna
Member
Registered: 2005-11-12
Posts: 6

Apache! Total noob!

Hej hej!

Har hittat denna sida nyligen, har kört linux innan. lagt in netbsd på en annan burk nu för att testa det. kom inte alls långt. installationen tog jag såklart complete. läste sedan en guiede hur man lägger in apache + php + mysql....

"Detta är steg-för-steg instruktioner på hur man i NetBSD kan
sätta upp en webtjänst med PHP, MySQL och SSL. Givetvis är de
flesta momenten inte NetBSD-specifika.

Apache2

Installera Apache2
#cd /usr/pkgsrc/www/apache2
#make install distclean
"

men alltså det finns ingen mapp som heter så när man försöker bläddra dit.. Finner dettta väldigt mystiskt. kan som sagt inget om netbsd och inget om strukturen.

Och en annan generell fråga om net bsd. Jag väljer ett operativsystem för prestanda, i mina servrar. Körde olika linuxvarianter men fler o fler säger att net bsd är det som gäller om man ska ha server, är det så ?


Tacksam för alla svar !

Offline

 

#2 2005-11-13 11:56:08

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Re: Apache! Total noob!

Du måste dra hem pkgsrc först, netbsd´s "paketsystem"
CVS är väl det som anses bästa sättet att hålla det updaterat.

Så här gör du:
http://netbsd.se/anoncvs.php

Här är officiella sidan:
http://pkgsrc.org

Och så givetvis:
http://pkgsrc.se/

Offline

 

#3 2005-11-16 12:57:18

sleeplessindalarna
Member
Registered: 2005-11-12
Posts: 6

Re: Apache! Total noob!

mikael wrote:

Du måste dra hem pkgsrc först, netbsd´s "paketsystem"
CVS är väl det som anses bästa sättet att hålla det updaterat.

Så här gör du:
http://netbsd.se/anoncvs.php

Här är officiella sidan:
http://pkgsrc.org

Och så givetvis:
http://pkgsrc.se/

Hur får man igång nätverket då ?

Offline

 

#4 2005-11-16 14:20:43

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Re: Apache! Total noob!

Beror på om du kör statsikeller dynamisk.
Kör du med dhcp så skapa /etc/ifconfig.ex0 (eller vad ditt interface heter, kolla med ifconfig) som skall innehålla:
!dhclient $int

Kör sedan
/etc/rc.d/network restart

http://netbsd.org/guide/en/

Offline

 

#5 2005-11-16 17:34:08

fredrik
Administrator
From: Göteborg, Sweden
Registered: 2004-05-10
Posts: 229
Website

Re: Apache! Total noob!

Förtydligande:

ifconfig.NAMNET_PÅ_DITT_INTERFACE

I där kan du skriva något av nedanstående, beroende på vad du kör.

För dhcp precis som Mikael skrev ovan:

Code:

!dhclient $int

För statiskt ip:

Code:

up
80.140.xxx.xxx netmask 255.255.255.240 media autoselect

Offline

 

#6 2005-11-26 02:32:59

sleeplessindalarna
Member
Registered: 2005-11-12
Posts: 6

Re: Apache! Total noob!

mikael wrote:

Beror på om du kör statsikeller dynamisk.
Kör du med dhcp så skapa /etc/ifconfig.ex0 (eller vad ditt interface heter, kolla med ifconfig) som skall innehålla:
!dhclient $int

Kör sedan
/etc/rc.d/network restart

http://netbsd.org/guide/en/

Hur gör man en sånn fil ?
och i ifconfig så står det ingenting av värde :S

Offline

 

#7 2005-11-27 16:13:05

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Offline

 

#8 2005-12-28 07:09:39

sleeplessindalarna
Member
Registered: 2005-11-12
Posts: 6

Re: Apache! Total noob!

Har verkligen försökt med vi men det funkar verkligen inte kan inget funkar ingen ting, har startat om datorn 10 ggr på raken för jag inte ens kommer ur det skiten...

Sen så får jag inte tag på vad mitt närverk heter i ifconfig...

Offline

 

#9 2005-12-28 18:51:26

mikael
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2004-05-11
Posts: 101

Re: Apache! Total noob!

Du bör verkligen lära dig vi om du skall jobba i Unix. Googla på vi tutorial
så hittar du nog någon bra guide.

NetBSD guiden täcker in det mesta, inklusive nätverk. Se till att läsa den.

I prompten, skriv
#ifconfig -a

Ditt nätverkskort heter någon i stil med vr0, fxp0, ex0 eller så. lo0 är loopbacken
och således inte något nätverkskort.

För manualen
#man ifconfig

testa och skriv
#dhclient ex0 (eller vad nu ditt interface heter)

Om det finns en dhcp server på nätet skall ditt nätverkskort få sin IP konfigurerad.

Offline

 

#10 2005-12-29 14:57:23

Anonym
Guest

Re: Apache! Total noob!

Rtm

 

#11 2005-12-29 20:08:50

fredrik
Administrator
From: Göteborg, Sweden
Registered: 2004-05-10
Posts: 229
Website

Re: Apache! Total noob!

Anonym wrote:

Rtm

Sånna där kommentarer kan du bespara oss, forumet är till för att få hjälp.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB